^
A
A
A

Ihon terveydelle tarvitaan bakteereja

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

13 July 2018, 09:00

Maaperän mikrobien vaikutus ihoon on voimakasta. Ne kykenevät liuottamaan hukkaan tulevan ammoniakin ja antavat myös iholle tarvittavat biologisesti aktiiviset aineet.

Päivittäinen ihonhoito mahdollistaa bakteerien mahdollisimman suuren hävittämisen sen pinnalle. Useimmat ihmiset käyttävät alkoholijuomia ja antibakteerisia aineita. Tietenkin mikrobit voivat vahingoittaa ihon terveyttä - esimerkki tästä voi toimia akne tai muita tulehdusprosesseja. Siksi puhtaus katsotaan takuu ihon terveydelle, ja se on välttämätöntä poistaa säännöllisesti pilaantumista ja purkaa sitä.
 
Mutta emme saa unohtaa: on hyödyllisiä mikrobeja. Amerikkalaiset asiantuntijat, jotka edustavat AOBiomea, ilmoittivat, että nitrifysiologiset mikro-organismit ovat erittäin hyödyllisiä iholle. Tällaiset bakteerit elävät maaperässä ja vedessä, osallistuvat aktiivisesti typen biogeokemialliseen kiertoon. Nitriittejä ja typpioksidia pidetään bakteerien aineenvaihdunnan tuotteina. Rooli näiden yhdisteiden on erittäin tärkeä: ne ovat mukana säätelyyn tulehduksen, haavan paranemisprosessia, muuttamiseen verisuonen ontelon estämiseksi autoimmuunireaktiot, jne. Lisäksi nitrifikaatiobakteerit pystyvät neutraloimaan ammoniakki vapautuu hikirauhaset, ja häiritsemättä happo-emäs-tasapainoa. Ihon pintaan. Tutkijat ovat pohtineet, mitä tapahtuu, jos näitä bakteereja "otetaan käyttöön" ihmisen iholle.

Koetta varten kutsuttiin vapaaehtoisia: niiden iholle levitettiin runsaasti massaa, jossa oli läsnä maaperän nitrifioivia bakteereita. Jotkut osallistujat saivat massapaikoilla. Kahden viikon kuluessa yksikään osallistujista ei olisi käyttänyt mitään pesuaineita, mutta vain kolmannella viikolla sallittiin käyttää jokaista shampoota ja muita puhdistusmenetelmiä varten tavallista.

Koiran aikana mikrobeja vahvistettiin voimakkaasti iholle. Niissä ihmisillä, joiden ihoa käsiteltiin mikrobimassalla, mikro-organismien DNA havaittiin 83 - 100%: lla. Puhdistusaineiden käytön jälkeen tämä taso on laskenut 60 prosenttiin. Mutta kuten asiantuntijat ovat todenneet, mikrobimassan levittämisen jälkeen osallistujien ihon tila on parantunut huomattavasti. Osallistujien terveydelle ei ollut haittaa.

Miten bakteerit koskivat ihoa? Ensin he eristivät bioaktiivisia aineita ja alensivat pH: ta. Toiseksi, ne vaikuttivat suoraan ihon mikrofloorin tasapainoon. Tutkijat huomauttavat, että kokeen pienestä mittakaavasta huolimatta voimme katsoa tuloksen olevan täysin positiivinen. Tietenkin useimmat tieteelliset arvostelijat vaativat laajempia kokeiluja, joihin osallistuu useampia eri ikäryhmiin kuuluvia osallistujia. Tutkijat uskovat, että lisätutkimus on tarpeen ennen kaikkea lisätodisteiden osoittamiseksi mikro-organismien positiivisesta vaikutuksesta.

Tiedot ovat saatavilla American Society of Microbiologists verkkosivuilla.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.