^
A
A
A

WHO on kehittänyt uusia suosituksia sukupuolitautien hoitoon

 
, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

14 September 2016, 09:00

WHO on kehittänyt uusia suosituksia sukupuoliteitse tarttuvien sairauksien hoidossa, tämä toimenpide johtuu kasvavasta antibakteerisen resistenssin uhasta. Useimmiten seksuaalisesti välittyvä klamydia, kuppa, gonorrea, kaikki nämä taudit ovat bakteerien aiheuttama ja antibakteerinen hoito yleensä auttaa pääsemään täysin pois taudista. Mutta jotkut antibiootit menettävät nopeasti tehokkuutensa, joka liittyy usein ja usein huumeiden väärinkäyttöön.

Alustavien arvioiden mukaan vuosittain yli 130 miljoonaa ihmistä on ilmoittanut klamydiasta, noin 80 miljoonaa gonorreaa ja hieman yli 5 miljoonaa kuppahdusta.

Äskettäin lääkärit ovat huomanneet, että tartuntatautien aiheuttavien bakteerien resistenssi on lisääntynyt ja antibiootit ovat itse asiassa todella selviytyneet tehtävistään. Asiantuntijoiden mukaan erityisesti kyky kehitetty Neisseria gonorrhoeae, jotka käytännössä eivät reagoi antibioottihoitoa klamydian ja kupan tilanne ei ole paljon, mutta parempi - bakteereja, jotka aiheuttavat näiden sairauksien vielä vastata tietyntyyppisiin nykyisten antibioottien, mutta joka tapauksessa, tartuntatautien ehkäisy ja nopea hoito oli vaarassa.

Jos sukupuolitaudit jätetään hoitamatta, se voi aiheuttaa vakavia terveyshaittoja - tulehdus urogenitaalielimiin, kohdunulkoinen raskaus, hedelmättömyys (naiset ja miehet), lisäksi tartuntataudit sukupuolitaudeista useita kertoja lisätä riskiä sairastua HIV.

Nykyinen tilanne teki WHO: n harkitsemaan nykyisiä menetelmiä sukupuoliteitse tarttuvien tautien hoidossa ja tunnistamaan kussakin maassa, mitkä antibakteeriset lääkeaineet kehittivät vastustuskykyä vitamiinivalmisteita aiheuttavissa bakteereissa. Uudet suositukset perustuvat tehokkaimpiin bakteerilääkkeisiin, jotka on määrätty sairauksiin.

Gonorrhea aiheuttaa vahinkoa limakalvoille (sukuelimet, suu, peräsuoli). Gonococcus-bakteerit ovat suhteellisen lyhyessä ajassa kehittäneet vastustuskykyä antibakteerisille aineille, ja antibioottien vanhentuneet luokat ovat ehdottomasti tehottomia.

Nyt WHO suosittelee, että kaikki maat tutkivat gonorrean hoitoa, lääkäreiden on määrättävä vain tehokkaita lääkkeitä. Jokaisessa maassa, vakautta Neisseria gonorrhoeae, pyörivä väestön keskuudessa, mikrobilääkkeille erilaisia, joten asiantuntijat terveysviranomaisten olisi valvottava Lääkeresistenssin esiintyvyys ja määrittää tehokkaimmat mikrobilääkkeiden hoitoon gonokokkibakteerin. Nykyään WHO ei suosittele kinolonien käyttöä, sillä gonokokkien joukossa tämä antibioottien luokka on vähiten altis.

Infektion kuppa tapahtuu kosketuksiin haava sukupuolielimissä, peräaukon, peräsuolen, suun limakalvon, huulet, ja tartunnan saaneet nainen voi tartuttaa vauvan raskauden aikana, joka on usein kuolinsyy sikiö.

Uusien suositusten mukaan syfilisin hoitoon on tarpeen käyttää injektoitavaa antibioottista bentsatiini-penisilliiniä, joka on paljon tehokkaampi kuin oraaliset lääkkeet.

Chlamydia on yleisin seksuaalisesti tarttuva infektio. Infektioiden jälkeen polttava tunne virtsatessa, mutta useimmiten henkilöllä ei ole mitään oireita. Taudin latentti kulku johtaa usein ihmisen lisääntymisterveyteen liittyviin ongelmiin.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.