^

Tuotteet rasvan polttamiseen

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 19.10.2021
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Tiettyjen elintarvikkeiden käyttö vaatii huomattavia kalorimääriä. Tämä periaate perustuu useisiin suosittuihin ruokavalioihin, joiden tavoitteena on vähentää painoa. Dietikot ovat tunnistaneet parhaat rasvahapotuotteet, joiden varastot paitsi heikentävät lukua, mutta ovat myös terveysongelmia.

trusted-source[1], [2], [3]

Luettelo rasvanpolttoaineista: lämpövaikutus ja kuidut

Rasva kertyy, kun kalorien energiankulutus ylittää sen menot, koska rasva-solut varastoivat liikaa energiaa. Ainoa tapa päästä eroon on polttaa kaloreita, eli aktivoida energian aineenvaihdunta.

Tuotteet, joilla on korkea ruoan aiheuttama termogeneesi, sisällytettiin rasvanpolttoaineiden luetteloon. Tämä tarkoittaa, että tällaiset tuotteet vaativat enemmän kaloreita ruoansulatukseen ja assimilaatioon kuin ne antavat.

Vaikka ruoan lämpövaikutuksen (TEF) mekanismia ei ole täysin ymmärretty, se yleensä arvioidaan rasvojen ja hiilihydraattien osalta 5-15% niiden kaloriarvosta. Mutta proteiiniruokaa TEF on korkeampi - 20 - 35%, koska eläinperäiset proteiinit viittaavat vaikeimmin sulavallisiin tuotteisiin.

Joten katsotaan parhaita tuotteita rasvanpolttoa. American Society for Clinical Nutrition asiantuntijoiden mukaan on ensinnäkin kuitupitoisia täysjyvätuotteita, erityisesti kauraa, ohraa ja ruskeaa riisiä. Ruoansulatuksestaan eliö kuluttaa eli palaa kahdesti enemmän kaloreita kuin se saa.

Näin on, koska kuitua ei voida assimilisoida ohutsuoleen. Lisäksi on kahdenlaisia ravintokuituja: vesiliukoisia ja liukenemattomia. Liukenematon fissio on osittainen (paksusuolessa) ja tarjoaa normaalin mikrofloorin.

Liukoinen kuitu (nopeasta katkaisusta huolimatta) hidastaa glukoosin sisääntuloa veressä kuidun viskositeetista. Kuten ravitsemusasiantuntijat ovat huomauttaneet, liukoisen kuidun viskositeetti heikentää elintarvikkeiden kulkua ruoansulatuskanavan yläosassa ja vähentää siten ravintoaineiden absorptionopeutta. Tämä puolestaan johtaa absorboidun energian määrän pienenemiseen.

Tuotteet rasvanpolttoon: aineenvaihdunnan säätely

Seuraa sitten tällaisia tuotteita rasvanpolttoon vatsan alueella ja muissa "varastoissa", kuten:

  • ravinneliha (erityisesti kanafilee, 300 kaloria, jotka on saatu 100 gramman osasta lähes 90 kaloria, varmistavat ruoansulatuskanavan);
  • rasvaton maitotuotteet (korkean kalsiumpitoisuuden vuoksi);

  • Pavut (sisältää rautaa ja välttämättömiä aminohappoja, riittämätön saanti, joka hidastaa aineenvaihduntaa);

  • vihreää teetä (teen katekiinit lisäävät metabolisen prosessin nopeutta kehossa, erityisesti maksassa);

  • pähkinöitä ja manteleita (ne ovat omega-3-rasvahappojen lähde, jotka lisäävät ruumiin herkkyyttä insuliinille);

  • rasvainen kala (lohi, makrilli, silli, tonnikalan, jne.), joka käsittää mono- ja monityydyttymättömiä öljyjä ja olennainen (ei syntetisoituu kehossa) omega-3-rasvahappoja;

  • kasviöljyt (oliivi, auringonkukka, pellavansiemenet, maissi), terveiksi tyydyttymättömien rasvojen lähteiksi, joita olisi käytettävä pieninä määrinä;
  • omenat, päärynät, paprikat, kurpitsat ja selleri (kuidun ja erilaisten flavonoidien ansiosta);

  • appelsiinit, mandariinit ja greippi (rikkain orgaanisten happojen lähde);

  • katkera paprika (chili). Kapsaisiinin sisältämä alkaloidi sisältää sen, että tuotteella on yksi korkeimmista elintarvikkeiden aiheuttamasta termogeneesistä, mikä lisää tätä kuumapippurilla maustettua ruokaa.

Tutkijat Toiminnalliset Nutrition Center (Toiminnalliset Food Centre) Oxford Brookes University teki tutkimuksen rasvaa polttava ominaisuuksia kuuma pippuria ja tuli siihen tulokseen, että lisäys tämän pippuria ruoka lisää TEF yli 50%, joka ajan mittaan voi rakentaa ja auttaa sinua menettää liikaa painoa.

Myös rasvanpolttoaineiden pitäisi olla alhainen glykeeminen indeksi, ja ne sisältävät lähes kaikki vihannekset (paitsi porkkanat) ja hedelmät. Lue lisää - Tuotteet, joilla on alhainen glykeeminen indeksi.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.