^

Terveys

Mikä on falloplastia?

, Lääketieteen toimittaja
Viimeksi tarkistettu: 16.11.2022
Fact-checked
х

Kaikki iLive-sisältö tarkistetaan lääketieteellisesti tai se tarkistetaan tosiasiallisen tarkkuuden varmistamiseksi.

Meillä on tiukat hankintaohjeet ja vain linkki hyvämaineisiin mediasivustoihin, akateemisiin tutkimuslaitoksiin ja mahdollisuuksien mukaan lääketieteellisesti vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Huomaa, että suluissa ([1], [2] jne.) Olevat numerot ovat napsautettavia linkkejä näihin tutkimuksiin.

Jos sinusta tuntuu, että jokin sisältö on virheellinen, vanhentunut tai muuten kyseenalainen, valitse se ja paina Ctrl + Enter.

Phalloplastia on miehen peniksen korjaus ja/tai jälleenrakennus leikkauksella. Tämän plastiikkakirurgian tarve voi syntyä useista syistä.

Menettelyn tiedot

Indikaatioita falloplastialle miehillä ovat:

 • peniksen vammat ja vammat , mukaan lukien sen murskautuminen ja täydellinen menetys (traumaattinen amputaatio), palovammat, vauriot ja myöhemmät kudosnekroosit jne.;
 • lääketieteellisistä syistä siirretty penektomia (erityisesti virtsaputken tai peniksen pahanlaatuisten kasvainten kanssa);
 • peniksen ihovauriot, joita ei voida soveltaa konservatiiviseen hoitoon;
 • virtsaputken ulkoisen aukon epänormaali sijainti - epispadiat tai  hypospadiat ;
 • synnynnäinen poikkeama (peniksen kaarevuus) tai muodonmuutos, joka johtuu kuituisten plakkien muodostumisesta sienimäisten ja kavernoisten ruumiiden albuginean sisällä (Peyronien tauti);
 • synnynnäiset anatomiset poikkeavuudet: peniksen ageneesi, mikropenis,  piilotettu penis ;
 • penoskrotaalinen lymfaödeema - elefantti tai peniksen elefanttiaasi.

Lisäksi jotkut miehet, jotka epäilevät seksuaalisia kykyjään tai ovat yksinkertaisesti tyytymättömiä sukuelinten ulkonäköön - todennäköisimmin  dysmorfofobian vuoksi  - päättävät radikaaleista toimenpiteistä: plastiikkakirurgian avulla lisäävät peniksen "mittoja". Useimmilla miehillä ei kuitenkaan ole lääketieteellistä aihetta leikkaukseen, ja tällaisissa tapauksissa falloplastia on esteettinen ja sen tarkoituksena on lisätä itsetuntoa. [1]

Kuinka kirurgit tekevät peniksestä pidemmän, yksityiskohtaisesti materiaalissa -  Leikkaus ligamentotomia . Ja julkaisu on omistettu tekniikalle peniksen laajentumisen volyymin -  Operaatio peniksen paksuntamiseksi .

Sex resignation falloplasty, jota American Society of Plastic Surgeons (ASPS) kutsuu sukupuolenvaihtokirurgiaksi, sisältää myös plastiikkakirurgia, mutta tässä tapauksessa, kuten traumaattisessa amputaatiossa ja penektomian jälkeen, se on täydellinen falloplastia. Tällaisen kattavan kirurgisen toimenpiteen aikana transsukupuoliselle miehelle (eli naiselle, joka tuntee itsensä mieheksi) luodaan keinotekoinen penis siirtämällä hänen omasta kehostaan kudosta (autograft), joka on ulkonäöltään ja toiminnaltaan samanlaista kuin luonnollinen. Yksi. Olennainen ero tällaisessa leikkauksessa  vaihdettaessa sukupuolta  naisesta mieheksi (naaraasta mieheksi tai FtM) on se, että alkuperäistä miehen anatomiaa ei palauteta, vaan naiselle tehdään falloplastia, jossa syntyy neofallus - olematon ulkoinen sukupuolielin. Urut. On pidettävä mielessä, että peniksen keinotekoinen muuntaminen kirurgisella toimenpiteellä ei ole ainoa maskuliinisoiva kirurginen toimenpide, jota käytetään sukupuolidysforiasta,  sukupuoli-identiteettihäiriöstä kärsivien naisten seksuaalisessa transformaatiossa, jonka on diagnosoinut ja vahvistanut psykiatrien neuvola .

Valmistautuminen

Riippumatta miesten falloplastian käyttöaiheista ja sen toteuttamiseen valitusta tekniikasta, tarvitaan valmistautumista, erityisesti ennen leikkausta tehtävää tutkimusta: EKG, peniksen ultraääni, sen verisuonten dopplerografia ja ennen hypospadioiden leikkausta, virtsaputken kaiku.

Yleisen verikokeen ja koagulogrammin lisäksi tarvitaan verikokeita sukupuolitautien, HIV:n, hepatiitti C:n varalta sekä kattava aineenvaihduntapaneeli, joka sisältää yli tusina verikoetta, mukaan lukien sokeri, elektrolyytit, albumiini, urea typpi, kreatiniini, alkalinen fosfataasi, C-reaktiivinen proteiini jne.

Karvat poistetaan siirrettävältä iholta ja sukupuolielinten alueelta laserkarvojen poistolla.

Myös suolen valmistelu on tarpeen: kaksi päivää ennen leikkausta paistettu ja mausteinen, punainen liha, palkokasvit, karkea kasvikuitu ja alkoholi suljetaan pois ruokavaliosta; päivää ennen leikkausta otetaan suun kautta magnesiumsitraattiliuosta tai Bisacodyl laksatiivisia tabletteja (20 mg asti), ja iltapäivällä kiinteä ruoka lopetetaan ja tehdään puhdistava peräruiske.

Peniksen plastiikkakirurgia on pitkäaikainen yleisanestesiassa tehtävä leikkaus, jonka valmisteluun osallistuu anestesialääkäri. Hän selvittää potilaan sydän- ja verisuoni- ja hengityselinten tilan, hänen allergisen tilansa ja määrittää itse esilääkitykseen ja anestesiaan tarvittavat lääkkeet.

Pakolliset ehdot falloplastialle FtM-sukupuolenvaihdon aikana: miessukupuolihormonivalmisteiden ottaminen (12 kuukauden sisällä), kohdun poisto (kohdun poisto), vaginektomia (emättimen poisto) ja munasarjojen poisto (munasarjojen poisto) sekä ihonalainen leikkaus mastektomia (rintarauhasten poisto) - vähintään kolmesta viiteen kuukautta ennen neofalluksen kirurgista luomista.

Tekniikka Mikä on falloplastia?

Peniksen päänahkavaurion, palovamman, johon liittyy merkittävä ihon menetys (nekroosi), paise poisto tai kudosleikkaus peniksen elefanttiaasin tapauksessa, tarvitaan falloplastia ihonkorvauksella, johon käytetään klassista autodermoplastiatekniikkaa käytetään. Tässä tapauksessa käytetään sekä kivespussista, vatsan alaosasta tai sisäreiden iholäppäistä että vapaita ihosiirteitä: halkaistuina reiteen sisäpinnalta ja täysipaksuisia läppä nivusista. Alueella. Läppä kiinnitetään katkennetuilla imeytyvillä ompeleilla ja peitetään tukisiteellä; alue, jolta iho on otettu, suljetaan okklusiivisella tai tyhjiösidoksella.

Falloplastiassa, joka suoritetaan hypospadioiden yhteydessä, peniksen varsi suoristetaan; säädä virtsaputken ontelo, joka kulkee peniksessä; virtsaputken ulkoinen aukko (virtsaputken kanava) siirretään pään apikaaliseen pisteeseen; ihovauriot suljetaan autograftilla.

Jos peniksen kaarevuus johtuu kuitumuutoksista sen albugineassa (tunika albuginea), käytetään peniksen rungon (corpus penis) läppäplastikirurgian tekniikkaa - korporoplastia, muovi poikittaisleikkauksella, t:n lyhentäminen. Albuginea kontralateraalisella puolella. Kaikki tiedot ovat Peyronien tauti -julkaisussa  .

Uuden peniksen materiaali kokonaisfalloplastiassa on:

 • kyynärvarren vapaa säteittäinen iholäppä (ohut dermis, optimaalinen ihonalaisen rasvakudoksen kerros ja riittävä hermotus); verisuonet ja hermot ommellaan mikrokirurgialla; virtsaputken virtsaamista varten seistessä muodostuu samanaikaisesti - putken sisällä olevalla putkella;
 • iholäppä (jalkojen kanssa) reiden anterolateraalisessa osassa - ilman verisuonia ja hermoja (virtsaputken voi muodostaa seisomaan virtsaamista varten ja penisimplantti voidaan asettaa);
 • suorakaiteen muotoinen iholäppä vatsaontelon suprapubisesta osasta (ilman virtsaputkea, joka kulkee neofalluksen läpi, eli virtsaaminen suoritetaan istuma-asennossa);
 • vapaa musculocutaanisen latissimus dorsin läppä (musculocutaaninen latissimus dorsi) rintakehän verisuonten ja rinta-odorsaalisen hermon kanssa.

Totaalinen falloplastia suoritetaan useissa vaiheissa; Ensin otetaan ihosiirre asianmukaisella hoidolla ja muodostetaan uusi penis, joka siirretään häpyyn ja ommellaan tehtyyn viiltoon. Naaraasta miehelle tehdyn leikkauksen aikana virtsaputki voidaan joko jättää alkuperäiseen asentoonsa tai tuoda ulos (perineaalisen urostoman muodossa) tai pidentää peniksen tyveen pienten häpyhuulettien kudoksilla.

Luovuttajapaikalla (paikalla, jossa läppä otettiin) tehdään dermoplastia halkaistun iholäpän avulla. Virtsan ulosvirtausta varten asetetaan Foley-virtsaputken katetri, ommeltu siirre nostetaan muutama senttimetri vatsan seinämästä erityisellä siteellä.

Seuraavissa vaiheissa, peniksen pään muodostuksessa, kivespussin palauttamisessa tai luomisessa (scrotoplasty), äskettäin luotu virtsaputki yhdistetään rakkoon; viimeinen vaihe on penisproteesin ja kivesten sijoittaminen. Kaikki tämä ei tietenkään tapahdu yhdessä leikkauksessa: vaiheiden välillä kuluu vähintään kolme kuukautta, ja täydellinen falloplastia voi kestää jopa kaksi vuotta.

Phalloplastia proteesilla

Ihon autograftista muodostuneen neofalluksen varren tiheyden ja aksiaalisen stabiilisuuden lisäämiseksi suoritetaan proteesilla varustettu falloplastia, joka on peniksen endoproteesin istuttaminen erillisen kirurgisen toimenpiteen aikana. [2]

Voidaan käyttää kahdenlaisia peniksen proteeseja: puolijäykkiä sauvalaitteita ja puhallettavia. Ensimmäinen tyyppi on silikonitanko, jossa on joustava mutta jäykkä ydin; jäykkyys ei salli neopeniksen "siirtämistä" rentoutuneeseen tilaan ja lisäksi jatkuvaa painetta iholle, mikä johtaa eroosioon.

Hydraulisesti puhallettavien penisproteesien perustana ovat puhallettavat sylinterimäiset kammiot (sijoitetaan rekonstruoituun penikseen), pumppu (istutetaan kivespussiin ja käytetään käsin puristamalla) ja nesteellä täytetty säiliö (joka on ommeltu vatsaonteloon). [3]

Vastaukset menettelyyn

Leikkaus peniksen rekonstruoimiseksi tai korjaamiseksi on vasta-aiheinen:

 • akuutti tulehdus tai kroonisen tulehdusprosessin paheneminen (mikä tahansa sijainti);
 • sukupuolitaudit, AIDS tai hepatiitti C;
 • kuume
 • huono veren hyytyminen;
 • diabetes
 • ylipaino (painoindeksi ˃30);
 • systeemiset autoimmuunisairaudet ja ihosairaudet;
 • mielenterveyshäiriöt ja sairaudet.

Miesten falloplastialla on ikärajoituksia: sitä ei tehdä 60 vuoden jälkeen. Ja falloplastiaa sukupuolenvaihdon yhteydessä ei tehdä alle 18-vuotiaille potilaille.

Seuraukset menettelyn jälkeen

Välittömästi falloplastialeikkauksen jälkeen potilaat tuntevat kipua myös paikassa, josta iholäppä otettiin. Leikkauksella on sellaisia seurauksia, kuten pahoinvointi pitkittyneen yleisanestesian jälkeen, pehmytkudosten ja hematoomien ilmoittaminen leikkaushaavan alueella, verenvuoto, polttaminen ja hematuria virtsaamisen aikana.

Mutta luettelo, joka sisältää komplikaatioita falloplastian jälkeen, on pidempi, ja kirurgit ja muut asiantuntijat ovat sisällyttäneet siihen:

 • verenvuoto;
 • bakteeri-infektio, joka vaatii antibiootteja;
 • neofalluksen verenkiertoon liittyvät ongelmat, jotka voivat johtaa siirteen osittaiseen tai täydelliseen nekroosiin;
 • kipu lantion alueella;
 • virtsarakon tai peräsuolen vauriot;
 • tuskallisten ihonalaisten granuloomien muodostuminen;
 • laskimotukos;
 • herkkyyden menetys virtsatessa (virtsaputken katetrin jatkuvan käytön tarve);
 • toistuvat virtsatietulehdukset;
 • virtsaputken fistulien (fistelien) muodostuminen, jotka vaativat virtsaputken leikkausta;
 • virtsan vuoto katetrin poistamisen jälkeen ja stressiinkontinenssi;
 • virtsaamisen rikkominen uuden peniksen virtsaputken ahtautumisen vuoksi;
 • siirretyn peniksen ja erektion tuntemuksen puute;
 • suuret arvet paikassa, josta iholäppä otettiin.

Hoito menettelyn jälkeen

Hoito toimenpiteen jälkeen vaatii hygieniaa ja fyysisen toiminnan enimmäisrajoitusta.

Ensimmäisenä päivänä leikkauksen jälkeen potilaat eivät saa ruokaa, sitten - jotta suoli ei ylikuormittaisi - määrätään kuituton ruokavalio (parin viikon ajan). Leikkauksen jälkeistä kipua hallitaan kipulääkkeillä, jalkojen laskimotukosten ehkäisyyn käytetään kompressiosukkia ja asetyylisalisyylihappoa (Aspiriinia) määrätään estämään nivusalueen laskimotukoksia.

Kolmen ensimmäisen päivän aikana seurataan jatkuvasti ruumiinlämpöä sekä verenkiertoa ja penistä syöttävien verisuonten tilaa (verisuoni Doppler). Ihon luovutuskohdan kunto tarkistetaan, tarvittaessa side vaihdetaan.

Viiden päivän kuluttua saa kävellä hieman tukivaatteiden pukemisen jälkeen. Ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen virtsaaminen tapahtuu suprapubisen katetrin kautta ja sen ympärillä oleva alue tulee puhdistaa ensimmäisen viikon aikana sairaalasta poistumisen jälkeen sienellä. Suihkussa saa käydä vasta kahden viikon kuluttua: sekä penis että luovutuskohta kyynärvarressa, reidessä jne. On pidettävä kuivana, joten ne tulee peittää vedeltä. Uiminen ja uiminen uima-altaassa on kielletty. [4]

Korporoplastiassa, joka korjaa peniksen muotoa, kirurgit suosittelevat Bacitracin-, Baneocin- tai Argosulfan-voidetta (kahdesti päivässä) viiltojen ja ompeleiden levittämistä.

Penis on pidettävä kohotetussa asennossa (mukaan lukien sängyssä makaaminen) ja siihen kohdistuvaa painetta on vältettävä, joten vartaloa on mahdotonta taivuttaa vyössä yli 90° kulmassa. Painonnosto on myös vasta-aiheinen.

Ja vain lääkäri voi tutkimuksen ja konsultoinnin jälkeen sallia leikatun potilaan yrittää seksiä - aina kondomia käyttäen. Milloin tämä voi tapahtua? Toipumisaika - kuntoutus toimenpiteen jälkeen, varsinkin kun falloplastia tehtiin sukupuolenvaihdon yhteydessä - voi kestää noin kaksi vuotta.

Asiantuntijat analysoivat potilaiden palautetta falloplastian todellisista tuloksista - toiminnallisista ja esteettisistä - ja sen komplikaatioista aiheutuvista ongelmista, että urogenitaalisen plastiikkakirurgia ei ole vielä pystynyt palauttamaan  seksuaalisen toiminnan fysiologiaa , huolimatta jatkuvasta parantamisesta. Tämän kirurgisen toimenpiteen tekniikat ja kertynyt kliininen kokemus.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.